Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

7 tips inför badrumsrenoveringen

Renovering av badrummet kan vara en utmaning. Med rätt vägledning kan det dock bli betydligt smidigare och mer kostnadseffektivt än du tror. I detta inlägg delar vi 7 ovärderliga tips inför badrumsrenoveringen för att underlätta processen, spara pengar och uppnå ett fantastiskt resultat.

Tips 1: Planera din renovering

Innan du påbörjar renoveringen av badrummet, är det viktigt att noggrant planera användningen av material och inredning, samt bestämma hur och när arbetet ska utföras. Detta underlättar för dig att hålla ordning och undvika onödiga kostnader.

Gör även en lista där du sätter upp mål som ska slutföras vecka för vecka för att se till att renoveringen flyter på som den ska.

Tips 2: Gör ett grundligt förarbete vid rivningen av badrummet

När du sätter igång din renovering av ditt badrum så var noggrann med rivningen och förarbetet så att resten av processen går enkelt och smidigt. Ett tips är att börja med att koppla ur vattnet och sen börja demontera armaturer, toaletten och handfat.

Efter att det är klart så kan man börja riva bort golv, kakel och allt annat som ska rivas bort. För fler tips för rivning av ett badrum som du ska utföra själv så kan ni läsa vårt inlägg: Riva badrum själv – Att tänka på och tips

Tips 3: Reparera eventuella skador på väggar och golv

Efter att du har rivit klart badrummet så kan det finnas hål, sprickor eller skador som uppstått i samband med rivningen som behöver repareras. Detta är vanligt och är vanligtvis lätt att reparera med lite gips, fogmassa eller spackel.

Det kan också vara bra att titta efter grova kanter och andra ojämnheter som kan behövas slipas ner. Använd ett grovt sandpapper när du går på första gången och slipar och avsluta med ett finkornigt sandpapper för att få till en slät och fin yta.

Om skadorna är stora kan du behöva låta en fackman undersöka dom och åtgärda dem.

Tips 4: Måla eller kakla väggarna och golvet

Om du inte vet om du ska måla väggarna i badrummet eller kakla hela badrummet eller bara en del av väggarna så kommer här ett tips som kommer att göra valet mycket enklare.

Ta först hänsyn till badrummets storlek. Om det är ett litet badrum är det mycket enklare och billigare att måla väggarna än att kakla. Men om det är ett större badrum så kan kakel vara snyggare att använda plus att om det är många i hemmet som kommer att använda i badrummet så minskar det risken för fuktskador.

En annan faktor att ta hänsyn till är stilen på ditt badrum. Om du vill ha ett mer modernt utseende kan målning vara rätt väg att gå, eftersom du kan välja bland så många olika färger och skapa mönster som är svårt att göra med kakel.

Om du funderar på kakel kan du läsa vårt inlägg Hur du väljer rätt kakel för ditt badrum.

Tips 5: Överväg att använda återvunnet material

Om du letar efter ett sätt att dra ner lite på kostnaderna för din badrumsrenovering så kan ett tips vara att använda sig utav återvunnet material. Det slängs mycket i onödan idag och mycket kan man återanvända på nytt utan att behöva köpa nytt.

För att ge ett exempel kan man köpa begagnade dörrar, handfat, badkar eller skåp från populära hemsidor som Tradera eller Blocket. Genom att välja begagnade alternativ blir det inte bara mer kostnadseffektivt, utan det ökar också möjligheterna att hitta precis den stil man söker efter.

Tips 6: Välj rätt byggföretag

Om du inte planerar att göra badrumsrenoveringen själv är det viktigt att välja ett byggföretag med mycket erfarenhet och kompetens. Kolla med minst 3 företag och be om offerter för att se vilket byggföretag som passar din budget bäst.

Det mest kostnadseffektiva valet är inte alltid det byggföretag som är billigaste att anlita, eftersom priset på en tjänst vanligtvis återspeglar hur grundligt och mångsidigt byggföretaget är.

Detta är inte alltid korrekt och stämmer inte med alla byggfirmor men det kan vara en bra sak att tänka på när du ska anlita ett byggföretag för din badrumsrenovering.

Tips 7: Använd dig utav ditt ROT-avdrag

Vid en renovering av ditt badrum om du anlitar ett byggföretag och inte utför renoveringen själv så kan du spara lite pengar om du använder ditt ROT-avdrag.

Genom att använda sitt ROT-avdrag så kan man dra ner arbetskostnaden på renoveringen upp till 50% på en summa av max 50 000 kr.

Detta tips kanske låter självklart för många men det är inte lätt alla gånger att komma ihåg det. Så därför så påminner vi dig om att använda dig utav ROT-avdraget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *