Rivningsfirma i Stockholm

Guide om lättrivningar, totalrivningar och tungrivning i Stockholm

Riva hus

När det kommer till rivning och rivningsarbeten så har alla en sak gemensamt och det är att alla rivningar är unika. I den här guiden så kommer vi att berätta lite mer om tjänsten rivning som entreprenader och rivningsfirmor i Stockholm erbjuder.

Vi kommer också att berätta om vad en lättrivning, totalrivning och en tungrivning är.

Olika typer av rivningar

När det kommer till rivning så kan man dela in dom i 3 grupper, lättrivning, totalrivning och tungrivning.

Lättrivning

En lättrivning är en rivningstjänst av rivning som innebär att man river lättare och mindre väsentliga delar av en konstruktion i en byggnad.

Exempel på rivningsarbeten som ingår i lättrivning är:

 • Innerväggar
 • Kök
 • Badrum
 • Interiör
 • Undertak
 • Golv

 

Vid en lättrivning så använder man sig av mindre maskiner och verktyg som t,ex kofot, tigersåg och slägga. För att underlätta arbetsmiljön och göra den säker för alla i omgivning så använder man också sig utav fläktar och luftrenare.

Totalrivning

En totalrivning är en rivningstjänst som innebär att en byggnad eller konstruktion rivs ner helt och hållet, både invändigt och utvändigt. Denna typ av rivning används oftast i samband med att man tagit ett beslut på att en byggnad ska rivas på grund utav att den är gammal, i dåligt skick eller inte längre säker då den kan rasa när som helst.

När man utför denna typ av rivning så kan man använda sig utav grävmaskiner, bulldozers och kranar som är anpassade för rivningar.

Tungrivning

Tungrivning innebär att man river större bärande konstruktioner som är byggda av t,ex betong eller stål men det kan också innebära att man. Med en tungrivning så river man alltså tyngre och större konstruktioner såsom:

 • Betongbyggnader
 • Stenkonstruktioner
 • Tegelkonstruktioner
 • Stålkonstruktion
 • Vagnhallar
 • Industribyggnader

 

Om det rör sig om en mer komplicerade rivningsarbeten i trånga innerstadsmiljöer där det ställs extra höga krav på rivning och säkerhet så är vi det rätta företag för jobbet.

Kostnadsfri offert? Kontakta oss idag

VANLIGA FRÅGOR

Kostnaden för en rivning varierar beroende på projektets storlek och omfattning och går inte att sätta ett fast pris på utan man gör en uppskattning av vad det kommer att kosta.

För att ta reda på vad en rivning för ditt projekt skulle kosta så behöver du be om en offert från ett rivningsföretag eller ett entreprenadföretag som ger dig ett kostnadsförslag.

Om du inte har rätt utrustning eller erfarenhet kan det vara farligt att utföra en rivning själv. Vi rekommenderar att du anlitar ett professionellt rivningsföretag som utför ditt rivningsprojekt.

Det finns flera fördelar med att anlita ett professionellt rivningsföretag jämfört med att göra det själv. Dom har erfarenheten och utrustningen för att genomföra en rivning på ett säkert och effektivt sätt.

När det kommer till rivningar så är det viktigt att veta att en noggrann och säker rivning kräver planering av utförande och säkerhet innan man sätter igång med att riva. Så se till att du är ute i god tid innan då en rivning kräver mycket planering och säkerhetsaspekter som måste följas.

Det finns några faktorer som påverkar om ditt hus är lämpligt för rivning eller inte. Dessa är bland annat: fastighetens skick, dess läge, omgivningen och om det finns några kulturminnesmärkta byggnader i närheten eller inte .

Innan rivningen kan börja finns det några saker som måste göras för att förbereda arbetet. Det handlar bland annat om att få eventuell godkännande från byggnadsförvaltningen, se till att koppla bort vatten och el samt att röja platsen där rivningen ska äga rum.

Om du är osäker på något kan du kontakta ett entreprenadföretag som erbjuder rivningstjänster och fråga vad du behöver göra inför en rivning.