Liksanering & dödsbo i Stockholm

Liksanering och sanering av dödsbo

I den här guiden om Liksanering och sanering av dödsbo så kan du lära dig mer om vad en liksanering är och vad en sanering av dödsbo innebär. När en familjemedlem eller nära anhörig gått bort i sin bostad är det viktigt att du tar tid för att sörja och ta hand om dig och din familj.

Därför så kan det av naturlig skäl vara svårt att hantera alla de saker som måste göras i ett dödsbo. Genom att anlita ett saneringsföretag i Stockholm så kan du få hjälp med att utföra en sanering av ett dödsbo eller en fastighet där en person har avlidit.

Liksanering av fastighet

En liksanering är ett känsligt uppdrag då det handlar om att rengöra och desinficera efter ett dödsfall i en fastighet. När man sanerar ett dödsbo efter en bortgången person så tar man bort lukt och kroppsvätskor som finns i fastigheten.

Denna typ av sanering kräver en djup kunskap och expertis som går långt utöver vad vanlig rengöringar och saneringar kräver. En liksanering kan vara känslosamma och därför utför alltid saneringsfirman den med största respekt, diskretion och omvårdnad.

Sanering av dödsbo

När det kommer till en sanering av ett dödsbo så är det en komplicerad tjänst som inte bara kräver kompetens utan också respekt och diskretion gentemot anhöriga och den avlidne. Detta är något som de flesta saneringsföretag som utför denna typ av sanering är noggranna med.

Att själv försöka rengöra och städa ett dödsbo på egen hand kan vara svårt mentalt men det kan också vara skadligt för både fastigheten och dig själv. Det är inte säkert att vanliga rengöringsmedel gör rent och tar bort bakterier och lukter som uppstår i samband med ett dödsfall i ett dödsbo.

Kroppens naturliga nedbrytningsprocess sätter igång väldigt snabbt och det innebär att alla bakterier och andra sjukdomar kan spridas och man kan själv bli utsatt för sjukdomar om man inte är försiktig.

En annan orsak till att det kan vara bra att anlita en saneringsfirma för sanering av ett dödsbo är att de har den rätta kunskapen om hur man på ett säkert sätt avlägsnar eventuella biofarliga material som t,ex kroppsvätskor.

Vad mer kan en saneringsfirma i Stockholm hjälpa mig med i samband med en liksanering och sanering av dödsbo?

Förutom sanering av dödsbo och liksanering så kan du även få hjälp med andra sanerings relaterade tjänster.

Dessa tjänster är:

  • Blodsanering

Vid en blodsanering så avlägsnar man blod som orsakats av t,ex en olycka, ett dödsfall eller en sjukdom som orsakat blodspillan. Blod kan sprida smitta och är väldigt svårt att ta bort själv och därför så behövs det oftast saneras för att få bort blodet utan att det lämnar några märken eller missfärgningar.

  • Dödsbotömning

En dödsbotömning är en tjänst som t,ex kan användas av hyresvärdar som har fastigheter och lägenheter där en hyresgäst avlidit och inte haft några anhöriga som kunnat tömma dödsbo på saker. Tjänsten kan också användas av företag som har haft en anställd som har dött i sina lokaler.

  • Städning av dödsbo

För dig som vill ha hjälp med att göra en städning av ett dödsbo så kan en saneringsfirma hjälpa dig med att rengöra och desinficera alla ytor så att dödsboet kan säljas eller överlåtas till den nya ägaren.

Process av liksanering & Dödsbo

Processen av liksanering och sanering av dödsbo

Processen av en liksanering och sanering av ett dödsbo kan se olika ut men här är ett exempel på hur den kan se ut i 3 steg:

01.

Steg 1

Börja med att kolla upp vilka saneringsfirmor som finns och välj ett saneringsföretag du känner förtroende för. Vid första kontakt så kan saneringsföretaget behöva information om storlek på fastigheten som ska saneras och annan information som behövs för att ge dig en offert.

02.

Steg 2

Saneringsföretaget skickar sedan ett team av sanerare till fastigheten för att bedöma situationen och påbörja saneringen. De kommer att använda specialutrustning och rengöringsprodukter för att rengöra och desinficera alla ytor.

03.

Steg 3

När saneringen är klar kommer de att ge dig ett intyg om att de har slutfört arbetet, som du kan använda för att visa potentiella köpare eller hyresvärdar att fastigheten har rengjorts och desinficerats.