Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Liksanering & dödsbo i Stockholm

Vi hanterar ditt ärende med respekt och omsorg.

När en familjemedlem eller nära anhörig gått bort i sin bostad är det viktigt att du tar tid för att sörja och ta hand om dig och din familj. Därför så kan det av naturlig skäl vara svårt att hantera alla de saker som måste göras i ett dödsbo.

Vi på Victor Johansson AB är en saneringsfirma i Stockholm som har ett team som är professionellt utbildade och har erfarenhet av att tillhandahålla denna typ av tjänst för liksanering och sanering av dödsbo.

Liksanering av fastighet

En liksanering är ett känsligt uppdrag då det handlar om att rengöra och desinficera efter ett dödsfall i en fastighet. När man sanerar ett dödsbo efter en bortgången person så tar man bort lukt och kroppsvätskor som finns i fastigheten.

Denna typ av sanering kräver en djup kunskap och expertis som går långt utöver vad vanlig rengöringar och saneringar kräver. En liksanering kan vara känslosamma och därför utför vi alltid saneringen med största respekt, diskretion och omvårdnad.

Sanering av dödsbo

När det kommer till en sanering av ett dödsbo vi förstår att detta är en mycket svår tid för dig och alla andra som stått nära den avlidne. Därför kommer vi att arbeta nära dig för att se till att saneringen av dödsboet hanteras på bästa möjliga sätt.

Att försöka städa och göra rent ett dödsbo själv är svårt och kan till och med vara skadligt för både fastigheten och dig själv. Det är inte säkert att vanliga rengöringsmedel gör rent och tar bort bakterier och lukter som uppstår i samband med ett dödsfall i ett dödsbo.

Kroppens naturliga nedbrytningsprocess sätter igång väldigt snabbt och det innebär att alla bakterier som sätter igång nedbrytningsprocessen släpps ut och orsakar skada och lukt som sätter sig på andra ytor i byggnaden.

En annan orsak till att det kan vara bra att anlita en saneringsfirma för sanering av ett dödsbo är att fastigheten kan vara angripet av ohyra eller ha mögel som finns i golven eller väggarna. Då krävs det speciella rengöringsmedel och i vissa fall att man river och sanerar under golv och bakom väggarna.

Övriga tjänster relaterade till dödsbo

Förutom sanering av dödsbo och liksanering så kan vi även hjälpa er med andra tjänster som du kan behöva ha hjälp när en nära anhörig går bort.

Dessa övriga tjänster är:

  • Blodsanering

Vid en blodsanering så avlägsnar vi blod som orsakats av t,ex en olycka, ett dödsfall eller en sjukdom som orsakat blodspillan. Blod kan sprida smitta och är väldigt svårt att ta bort själv och därför så behövs det oftast saneras för att få bort blodet utan att det lämnar några märken eller missfärgningar.

  • Dödsbotömning

Vi kan hjälpa dig att göra en dödsbotömning för dig som vill sälja eller ta över den avlidnes fastighet. Vi ser till att tömma dödsboet under kontrollerade former och kan under arbetet separera på föremål som går att räddas, återvinnas och slängas.

  • Städning av dödsbo

För dig som vill ha hjälp med att göra en städning av ett dödsbo så kan vi hjälpa dig med att rengöra och desinficera alla ytor så att dödsboet kan säljas eller överlåtas till den nya ägaren.

Vi förstår att detta är en svår och stressig tid för dig, så vi kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig igenom den. Om du behöver hjälp med någon av dessa tjänster, tveka inte att kontakta oss på Victor Johansson AB.

Våra tjänster för liksanering och dödsbo finns tillgängliga i hela Stockholmsområdet

Oavsett om du bor mitt i centrala Stockholm eller i någon annan del av Stockholmsregionen som t,ex Uppsala, Värmdö, Södertälje, Sollentuna eller Norsborg så kan vi hjälpa dig med ditt dödsbo.

Vänligen kontakta oss via vårt kontaktformulär som finns på sidan så hjälper vi dig att svara på eventuella frågor eller ge dig en kostnadsfri offert.

Vår process

Vår process av liksanering & Dödsbo

Vid en liksanering eller sanering av dödsbo så försöker vi att göra denna process så okomplicerad och smidig som möjligt. Processen består av tre steg och dom är:

01.

Steg 1

Vi gör en undersökning och bedömning av fastigheten och tar sedan fram en plan för vilka åtgärder som behöver göras vid saneringen.

02.

Steg 2

Sedan utför vi saneringen enligt alla punkter.

03.

Steg 3

Efter att saneringen är färdig så ger vi dig en sammanfattning över vad som gjorts och vad som kan vara bra att veta.