Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Sanering av Lägenhet i Stockholm

Låt oss hjälpa dig med en snabb och smidig sanering av din lägenhet.

Sanering är en kritisk process för att upprätthålla en trygg och hälsosam miljö. Vi på Victor Johansson AB förstår vikten av professionell sanering och erbjuder en bred portfölj av tjänster för att möta dina behov.

Översikt av saneringstjänster

Vi tar hand om allt från förebyggande åtgärder till akuta saneringsfall. Vår expertis spänner över en mängd olika scenarier, där vi effektivt återställer fastigheters skick.

Nåra av de tjänster vi erbjuder:

Olika typer av sanering

Saneringsarbetet kan variera beroende på situation. Nedan är en tabell som beskriver några av de olika typerna av sanering vi hanterar:

Typ av saneringBeskrivning

Social sanering

Hantering av lägenheter efter vräkningar eller dödsfall.

Nikotinsanering

Grundlig rengöring lukt och fläckar från nikotin.

Ventilationssanering

Rengöring av ventilationssystem för förbättrad luftkvalitet.

Brandsanering

Återställande av områden som skadats av brand.

För varje specifikt fall använder vi oss av avancerad utrustning och följer strikta riktlinjer för att säkerställa att inte bara synliga skador utan också osynliga hot, som dålig lukt eller mögel, hanteras korrekt. När ni stöter på behovet av sanering, vänd er till oss.

Hur lägenhetssanering går till

Innan vi påbörjar en saneringsprocess, är det viktigt att förstå att det oftast krävs en kombination av kompetenser. Vi på Victor Johansson AB är experter på just detta och erbjuder en fullständig lösning.

Steg-för-steg guide

 1. Förberedelse: Vi börjar med att inspektera lägenheten och identifiera omfattningen av arbetsbehovet. Vi skyddar möbler och andra värdesaker från damm och smuts.
 2. Rivning: Om nödvändigt, rivs de skadade delarna av lägenheten försiktigt ut.
 3. Sanering: Vi sanerar alla berörda ytor, vilket kan innebära allt från djuprengöring till avancerad sanering beroende på föroreningsgrad.
 4. Återställning: När saneringen är genomförd, återställer vi lägenheten till dess ursprungliga skick.

Tidsram för sanering

 • Mindre projekt: Kan ofta avslutas inom en till två dagar.
 • Större och mer komplicerade projekt: Kan ta upp till flera veckor.

Varje saneringsprojekt är unikt, och tidsramen beror på flera faktorer som omfattningen av saneringen och eventuella oväntade utmaningar som uppstår. Vi strävar alltid efter effektivitet utan att kompromissa med kvaliteten på vårt arbete.

Pris för sanering av lägenheter

När vi tar oss an saneringsprojekt i Stockholm, ser vi till att vara transparenta med våra priser. Det är viktigt för oss att du som kund vet vad det kommer att kosta.

Prisstruktur

Vår prisstruktur är flexibel och utformad för att matcha de specifika behoven för varje saneringsuppdrag. Vi erbjuder:

 • Fast pris: Ett förutbestämt pris baserat på uppdragets omfattning.
 • Timpris: Perfekt för mer öppna projekt där omfattningen kan förändras.

Faktorer som påverkar kostnaden

Flera faktorer spelar in på slutsumman för en sanering. De mest avgörande inkluderar:

 • Omfattningen av saneringen: Storleken på lägenheten och graden av förorening.
 • Typ av sanering: T.ex. liksanering har specifika krav.

Faktor

Påverkan på Pris

Storlek på lägenheten

Större lägenhet → Högre kostnad

Typ av förorening

Mer komplex → Högre kostnad

Tillgänglighet

Svår tillgång → Högre kostnad

Krav på specialutrustning

Speciell utrustning → Högre kostnad

Som alltid strävar vi efter att ge dig den mest kostnadseffektiva lösningen utan att kompromissa med kvaliteten på vårt arbete.

Lagar och regler

När vi  arbetar med sanering av lägenheter i Stockholm, följer vi alltid gällande lagar och regler. Det är en viktig del av vårt åtagande för att säkerställa en trygg och hållbar miljö för våra kunder.

Saneringsregelverk

I vårt arbete med sanering är det viktigt att vi håller oss uppdaterade med aktuella lagar. Miljöbalken ställer krav på oss som entreprenörer att utföra sanering på ett sätt som förhindrar skador på människors hälsa och miljö. Detta innefattar även noggrann avfallshantering och sorteringsmetoder. Från 1 januari 2024, har vi också nya regler att förhålla oss till, vilka innebär ändringar gällande avfallssortering, som exempelvis obligatorisk sortering av matavfall. Läs mer om de nya reglerna som påverkar fastighetsägare 2024.

Hyresgästens ansvar

Hyresgästen har också ett ansvar att snabbt rapportera brister eller fel som uppstår i lägenheten, till exempel om det upptäcks ohyra eller skadedjur. Dessa fel bör anmälas till oss eller fastighetsägaren för att vi ska kunna utföra en korrekt och laglig sanering. Mer om hyresgästens skyldigheter kan du läsa hos Svenska Bostäder och vad som förväntas av dig som hyresgäst.

Val av saneringsföretag

När det gäller sanering av en lägenhet i Stockholm är det viktigt att välja rätt företag. Det är avgörande för din hälsa och ditt hem.

Att välja rätt firma

Vi på Victor Johansson AB förstår att du vill ha en trygg och professionell partner när du anlitar någon för sanering. När du väljer oss får du en firma som har erfarenheten att skräddarsy lösningar för varje unikt uppdrag. Vi tar oss an allt från mindre lägenheter till stora kommersiella fastigheter och ser till att arbete utförs effektivt och noggrant.

Certifieringar och kvalifikationer

All vår personal är inte bara utbildad, de är också certifierade för att hantera PCB- och asbestsanering. Vi följer alla säkerhetsföreskrifter som Arbetsmiljöverket ställer och säkerställer att ditt uppdrag hanteras med högsta möjliga standard. Med oss kan du känna dig trygg med att din sanering i Stockholm sker i enlighet med gällande lagar och förordningar.

Förebyggande åtgärder

För att undvika behovet av omfattande saneringsarbeten i framtiden är det viktigt att vi tar hand om våra hem med rätt underhållstips och regelbunden rengöring. Vi förstår hur viktigt det är att förebygga problemen innan de uppstår.

Underhållstips

 • Läckor: Var uppmärksam på eventuella vattenläckor. Små droppar kan leda till stora skador över tid. Om du märker fukt, kontakta oss direkt för en snabb åtgärd.
 • Ventilation: Se till att bostaden är välventilerad. Det förhindrar fukt och mögelbildning. Speciellt viktigt i badrum och kök där vatten används flitigt.

Regelbunden rengöring

 • Golv och ytor: Använd rätt rengöringsmedel för olika material och rengör dem regelbundet. Detta minskar risken för skadedjur och ohära som kan kräva sanering.
 • Textilier: Dammsug och tvätta mattor, gardiner och möbeltyger regelbundet. Det håller dem fria från dammkvalster och andra allergener.

Genom att följa dessa enkla steg kan vi hjälpa för att din bostad ska förbli en trevlig och frisk miljö. Om du behöver hjälp med sanering i Stockholm, kom ihåg att vi på Victor Johansson AB är här för att hjälpa till!

Vanliga frågor om sanering

När viVictor Johansson AB utför sanering i Stockholm, möter vi ofta liknande frågor från våra kunder. Här listar vi några av de vanligaste följderna för att ge klarhet i vad sanering faktiskt innebär.

Vad innebär sanering?
Sanering innebär att man på ett säkert sätt avlägsnar skadliga ämnen från en byggnad eller miljö. Detta kan omfatta allt från mögelsanering till borttagning av skadliga kemikalier.

När behöver man anlita sanering?

 • Vid synlig mögeltillväxt
 • Efter vattenskador
 • Vid förekomst av skadliga ämnen som PCB
 • Efter brand- eller sotskador
 • Om en bostad är starkt nedgången, exempelvis efter missbruk eller psykisk ohälsa

Varför är det viktigt att anlita en professionell sanerare?
Vår expertis ser till att allt arbete sker enligt rådande lagar och regler. Det säkerställer också att saneringen är effektiv och att inga skadliga rester finns kvar som kan påverka människors hälsa.

Hur går ni tillväga vid en sanering?

 • Bedömning av omfattning och skada
 • Skapande av en detaljerad plan
 • Genomförande av saneringsarbetet
 • Kontroll och verifiering av att området är rent

Vi jobbar i hela Stockholmsområdet

Vi på Victor Johansson AB känner stor stolthet över att vi erbjuder våra tjänster över hela Stockholms län. Vår fler åriga erfarenhet inom rivning, sanering och byggtjänster har gett oss en unik förmåga att anpassa våra tjänster till de specifika behoven som varje område i Stockholm presenterar.

Här är en snabb översikt över några av de områden där vi har varit verksamma:

 • Norra Stockholm: Sollentuna och Danderyd
 • Södra Stockholm: Tyresö och Huddinge
 • Västra Stockholm: Ekerö och Vällingby
 • Östra Stockholm: Nacka och Lidingö
 • Centrala Stockholm: inklusive områden som Östermalm och Södermalm

För oss spelar det ingen roll vart i Stockholm ni befinner er – vi finns där för er. Om ni behöver professionell sanering av olja, brand och rök eller kanske ni behöver hjälp med luktborttagning eller sanering av ventilation, så kan ni lita på att vi levererar.

Vi är inte bara experter på att skapa säkra inomhusmiljöer, vi är också engagerade i att ge bästa möjliga service till våra kunder. Låt oss ta hand om era utmaningar, så att ni kan fokusera på annat. Behöver ni hjälp? Tveka inte att höra av er till oss för en fri offert. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med er i hela Stockholmsområdet!

Vår process

Vår process av sanering av lägenhet

Vi är fast beslutna att ge alla våra kunder den bästa möjliga upplevelsen, vilket är anledningen till att vi lägger stor vikt vid varje steg i vår processer av våra tjänster.

Här nedan kan du läsa mer om vår process av sanering av lägenhet.

01.

Steg 1

Första steget i vår process av en sanering av en lägenhet är att komma hem till dig och göra en inspektion av lägenhet för att kunna planera för saneringen. 

02.

Steg 2

När inspektionen är klar så återkommer vi med en offert och sätter igång med saneringen när offerten godkänns. 

03.

Steg 3

Efter att saneringen är utförd så går vi igenom vad som har gjorts samt att vi ger er råd för framtida och eventuellt återkommande problem som kan behövas saneras.