Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Sanering av ventilation i Stockholm

Förbättra luften och få en hälsosammare inomhusmiljö med en sanering av din ventilation

Vi är ett saneringsfirma i Stockholm som är specialiserade på att sanera och rengöra ventilationssystem för företag och privatpersoner.

Frisk, ren luft är en nödvändig ingrediens för att må bra. Därför så är det viktigt att se till att ventilationssystemet är rent och funkar som det ska. Vi har flera års erfarenhet och stor kunskap av saneringar av ventilationssystem och kan hjälpa dig med omnejd i Stockholm.

Sanering av ventilation

För att sanera eller rengöra ett ventilationssystem måste man först identifiera problemet. När problemet har identifierats kan man börja med saneringen.

När man ska sanera eller rengöra en ventilation så finns det flera moment som man utför beroende på hur skicket på ventilationssystemet är.

Det kan t,ex handla om att:

 • Ta bort smuts, damm och skräp från ventilationssystemet
 • Desinficera systemet för att förhindra att sjukdomar sprids
 • Rensa ventilationskanaler

 

Målet med en ventilationssanering är att förbättra cirkulationen av frisk luft och bortförsel av oren luft samt att minska risken för mögelbildning, fuktskador och bakteriespridning.

Ett väl fungerande ventilationssystem är viktigt för en hälsosam inomhusmiljö. Om du har några frågor om sanering av ventilation eller några av våra andra tjänster så kan du kontakta oss via kontaktformuläret.

Hur vet jag om det det är fel på ventilationssystemet?

Det finns flera tecken som kan tyda på att det finns ett problem med ditt ventilationssystem:

 1. Dålig lukt från ventilationssystemet
 2. Synligt mögel eller mögel i ventilationssystemet
 3. Kondens på väggar eller fönster

 

Märker du något av dessa tecken är det viktigt och misstänker att det är ett elektriskt eller mekaniskt fel så ska du vända dig till ett företag som kan hjälpa dig att felsöka och åtgärda felet.

Om det inte är något fel på ventilationssystemet elektriska och mekaniska delar så kan det vara dags att boka in en sanering av ventilationen. Smuts, damm och annat skräp kan göra så att det blir sämre luftflöde och att ventilationen inte fungerar som den ska och då är en grundlig rengöring det enda som hjälper.

Fördelar med ett bra ventilationssystem

Ett väl fungerande ventilationssystem är viktigt för en hälsosam inomhusmiljö.

 • Ett rent ventilationssystem kan bidra till att förbättra luftkvaliteten i ditt hem eller på ditt kontor och kan hjälpa till att förhindra spridning av sjukdomar.
 • Det kan också bidra till att spara energi, minska slitaget på ventilationssystemet och förhindra fuktskador.
 • En annan sak som ett rent ventilationssystem kan bidra med är att minska risken för bakterie och mögeltillväxt

Nackdelar med ett ventilationssystem som inte fungerar korrekt

Nackdelarna med ett ventilationssystem som inte fungerar korrekt kan sammanfattas i två punkter:

 • Dålig luftkvalitet – Om ventilationssystemet inte fungerar som det ska kan det leda till att dålig lukt ökar och att bakterier och mögel sprids. Detta kan orsaka andningsproblem och andra hälsoproblem.
 • Ökad energiförbrukning – Om ventilationssystemet inte fungerar som det ska kan det leda till att luftkonditioneringen arbetar hårdare och förbrukar mer energi. Detta kan leda till en ökning av din energiräkning.

 

Dålig luftkvalitet kan orsaka andningsproblem och andra hälsoproblem, så det är viktigt att hålla ventilationssystemet rent.

Vi är verksamma i hela Stockholmsregionen

Vår saneringsfirma i Stockholm är verksamma i hela Stockholmsområdet och kan hjälpa dig som bor i t,ex Norsborg, Värmdö, Norrtälje eller Sollentuna.

Vill du veta mer om vår tjänst sanering av ventilation så kan du kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret på sidan så hjälper vi dig.

Vår process

Vår process av sanering av ventilation

Vi har en snabb och effektiv sanering för ventilationer. Du kan läsa mer om våran process av sanering av ventilation nedan:

01.

Steg 1

Det första steget är att ta bort all smuts, damm och skräp från ventilationssystemet.

02.

Steg 2

Nästa steg är att desinficera systemet. Detta bidrar till att döda eventuella bakterier eller mögel som kan finnas.

03.

Steg 3

Slutligen rengör vi ventilationskanalerna för att öka cirkulationen av ren luft.