Sanering av ventilation i Stockholm

Förbättra inomhusluftens kvalitet och få en hälsosammare inomhusmiljö

I den här guiden om sanering av ventilation i Stockholm så kommer vi att ge dig alla svaren på dessa frågor. Vi kommer också att berätta lite om fördelar med att ha ett bra fungerande ventilationssystem och vilka nackdelarna kan bli om det inte fungerar som det ska.

Det finns många entreprenadföretag och saneringsföretag i Stockholm som erbjuder sanering av ventilationer i Stockholm som kan hjälpa dig med denna tjänst. Så om du behöver hjälp med ventilationen kan du kontakta ett saneringsföretag i Stockholm.

Sanering av ventilation

För att sanera eller rengöra ett ventilationssystem måste man först identifiera problemet. När problemet har identifierats kan man börja med saneringen.

När man ska sanera eller rengöra en ventilation så finns det flera moment som man utför beroende på hur skicket på ventilationssystemet är.

Det kan t,ex handla om att:

 • Ta bort smuts, damm och skräp från ventilationssystemet
 • Desinficera systemet för att förhindra att sjukdomar sprids
 • Rensa ventilationskanaler

 

Målet med en ventilationssanering är att förbättra cirkulationen av frisk luft och bortförsel av oren luft samt att minska risken för mögelbildning, fuktskador och bakteriespridning.

Ett väl fungerande ventilationssystem är viktigt för en hälsosam inomhusmiljö.

 

Hur vet jag om det det är fel på ventilationssystemet?

Det finns flera tecken som kan tyda på att det finns ett problem med ditt ventilationssystem:

 1. Dålig lukt från ventilationssystemet
 2. Synligt mögel eller mögel i ventilationssystemet
 3. Kondens på väggar eller fönster

 

Märker du något av dessa tecken är det viktigt och misstänker att det är ett elektriskt eller mekaniskt fel så ska du vända dig till ett företag som kan hjälpa dig att felsöka och åtgärda felet.

Om det inte är något fel på ventilationssystemet elektriska och mekaniska delar så kan det vara dags att boka in en sanering av ventilationen. Smuts, damm och annat skräp kan göra så att det blir sämre luftflöde och att ventilationen inte fungerar som den ska och då är en grundlig rengöring det enda som hjälper.

Fördelar med ett bra ventilationssystem

Ett väl fungerande ventilationssystem är viktigt för en hälsosam inomhusmiljö.

 • Ett rent ventilationssystem kan bidra till att förbättra luftkvaliteten i ditt hem eller på ditt kontor och kan hjälpa till att förhindra spridning av sjukdomar.
 • Det kan också bidra till att spara energi, minska slitaget på ventilationssystemet och förhindra fuktskador.
 • En annan sak som ett rent ventilationssystem kan bidra med är att minska risken för bakterie och mögeltillväxt

Nackdelar med ett ventilationssystem som inte fungerar korrekt

Nackdelarna med ett ventilationssystem som inte fungerar korrekt kan sammanfattas i två punkter:

 • Dålig luftkvalitet – Om ventilationssystemet inte fungerar som det ska kan det leda till att dålig lukt ökar och att bakterier och mögel sprids. Detta kan orsaka andningsproblem och andra hälsoproblem.
 • Ökad energiförbrukning – Om ventilationssystemet inte fungerar som det ska kan det leda till att luftkonditioneringen arbetar hårdare och förbrukar mer energi. Detta kan leda till en ökning av din energiräkning.

 

Dålig luftkvalitet kan orsaka andningsproblem och andra hälsoproblem, så det är viktigt att hålla ventilationssystemet rent.

Processen av en sanering av ventilation

Så kan en process av sanering av ett ventilationssystem gå till

Vi har en snabb och effektiv sanering för ventilationer. Du kan läsa mer om våran process av sanering av ventilation nedan:

01.

Steg 1

Det första steget är att boka in ett tid med en saneringsfirma som kommer och kollar ventilationssystem och gör en bedömning av det. Om saneringsfirman anser att det behövs göras en sanering så skapas en plan och dom ger dig ett kostnadsförslag beroende på storleken på ditt system och hur svårt arbetet kommer bli att utföra.

02.

Steg 2

Det andra steget är att utföra själva saneringsarbetet. Det kan handla om allt från att ta bort skräp och smuts från ventilationssystemet till att desinficera det för att förhindra sjukdomsspridning.

03.

Steg 3

Det tredje och sista steget är att kontrollera att saneringsarbetet har lyckats och att ventilationssystemet fungerar som det ska igen. Detta kan göras genom att utföra ett test av systemet eller genom visuell inspektion.