Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Klottersanering i Stockholm

Professionell klottersanering och borttagning av graffiti i Stockholm

Ta bort klotter

Har du blivit utsatt för klotter eller graffiti? Lugn vi på Victor Johansson AB kan hjälpa dig. Vi är verksamma i Stockholmsområdet och har lång erfarenhet av klottersanering.

Sanering av klotter

Ju tidigare en sanering av klotter påbörjas så snart området har utsatts, desto bättre blir resultatet. Ju mer tid som går, desto svårare blir det att ta bort färgen.

Lyckligtvis spelar det ingen roll hur länge sedan klotter målades då vi har all den expertis och utrustning som behövs.

Så här går en sanering av klotter till

  1. Det första man gör är undersöka och inspekterar hur mycket klotter det handlar om, vad det är för sorts färg och vad för underlag som klottret har sprayats på.
  2. Efter att man gjort en undersökning så skapar man en planering över vad man behöver använda för att få bort färgen och hur många timmar som behövs för att slutföra saneringen.
  3. Beroende på hur lång tid saneringen är beräknad att ta så kan det ta olika lång tid innan själva saneringen påbörjas.
  4. När man påbörjar saneringen så börjar man alltid med den minst invasiva metoden först. Detta beror på att man vill undvika att skada ytan under klottret.
  5. När saneringen är klar inspekteras området för att se till att alla spår av färg har avlägsnats och att den ursprungliga ytan är oskadad.

 

Om du är i behov av en klottersanering, tveka inte att kontakta oss på Victor Johansson AB. Vi har många års erfarenhet och levererar alltid hög kvalitet.

Vad kan man göra om man har blivit utsatt för klotter och hur kan man förebygga att det händer igen?

Om du har blivit utsatt för klotter bör du först och främst ta bort den så snart som möjligt. Ju längre klottret sitter kvar, desto svårare blir den att ta bort.

Det finns några olika saker som man kan testa med själv för att se om man kan ta bort klottret själv.

Du kan testa att använda en:

  • Spola av med vatten och skrubba med en hård borste
  • Prova dig fram med olika rengöringsmedel du har hemma

 

Dock så är det inte säkert att man som privatperson eller företag har tillgång till dom rätta kemiska medlen eller maskiner som krävs för att få bort klotter. Så då är det bästa att ta kontakt med en saneringsfirma som kan hjälpa dig med att ta bort klottret.

Om du vill förhindra att klotter uppstår igen kan du installera övervakningskameror eller anlita en säkerhetsvakt. Du kan också försöka hålla din fastighet väl upplyst så att den blir mindre attraktiv för vandalism.

Vad är klotter?

Klotter eller som man också kallar det graffiti är en typ av konst där man målar text och bilder med en sprayburk. Oftast har graffitikonstnärer tillstånd att utföra sin konst men det är dom som utför denna konst olagligt som ställer till det.

Problemet med klotter är ju att färgen som används tyvärr sitter som berget när den väl har torkat, och det är inte alltid lätt att ta bort den.

Ett annat problem med klotter är att det ibland klottras ner olika symboler och texter som kan vara både stöttande och förbjudna. Då är det du som fastighetsägare skyldig att ta bort och sanera så symbolerna och texterna inte längre syns.

Det kan vara stressigt att upptäcka att ditt hem eller din verksamhet har blivit vandaliserat. Men oroa dig inte, vi på Victor Johansson AB kan hjälpa dig med att ta bort klottret med vår tjänst klottersanering.

Klottersanering i hela Stockholmsområdet

Vi har stor expertis och är ett väletablerat saneringsfirma i Stockholm som kan hjälpa dig om du bor på Kungsholmen, Värmdö, Haninge eller i andra delar av Stockholm. Tveka inte att kontakta oss med frågor eller för en kostnadsfri konsultation angående klottersanering.

Vi är alltid uppdaterade med den senaste tekniken och har all utrustning som behövs för att ta bort alla typer av klotter.

Vår process

Vår process av klottersanering

För dig som vill veta mer om hur vår process av en klottersanering ser ut så kan du läsa mer om det i de 3 korta steg nedan:

01.

Steg 1

Det första vi gör är att bedöma skadan och ta reda på vilken typ av färg det rör sig om.

02.

Steg 2

Därefter påbörjar vi klottersaneringen där vi använder oss av den minst invasiva tekniken för att inte skada underlaget som färgen sitter på.

03.

Steg 3

När saneringen är klar inspekterar vi området för att säkerställa att det inte finns några spår kvar av färgen.