Sanering av vägglöss i Stockholm

Vi är experter när det gäller vägglösssanering i Stockholm

Om du kämpar med ett angrepp av vägglöss kan vi på Victor Johansson Entreprenad AB hjälpa dig. Vi är ett saneringsföretag i Stockholm som specialiserat oss på att avlägsna vägglöss.

Vårt team har erfarenhet och kunskap om de senaste teknikerna för att utrota dessa insekter, och vi kommer att arbeta flitigt för att se till att ditt hem är fritt från dem.

Sanering av vägglöss

För att saneringen vägglöss ska ge goda resultat så är samarbetet av saneringsfirma och kund viktigt för att kunna säkerställa att man tar död på vägglössen. Saneringen kan vara en lång och utdragen process men i vanliga fall så brukar det räcka med ett eller två saneringstillfällen.

Det första som man gör om man misstänker eller vet att man är utsatt för vägglöss är att kolla upp och göra en bedömning av hur omfattande invasionen av vägglössen är.

Detta ska göras av dig som kund innan en sanering kan ta plats:

  1. Dammsug sängramen, madrassen i alla sovrum noggrant.
  2. Tvätta alla sängkläder, kuddar och täcken i minst 60 grader.
  3. Tvätta även alla andra textilier som kläder och dukar och gardiner i 60 grader. Ett tips är att samla alla textilierna i svarta sopsäckar för att minska risken att vägglössen sprids till andra om du bor i lägenhet och inte har en egen tvättmaskin. Därefter så ska sopsäckarna kastas i brännbart avfall.
  4. Dammsug sedan alla golv, lister och möbler i hela bostaden både på morgonen och kvällen innan sanering påbörjas.
  5. Sista steget innan saneringen kan påbörjas är att kontrollera att det inte finns några synliga vägglöss på böcker, tidningar eller andra prydnadsföremål. Sen ska alla möbler flyttas ut från väggar med minst 20 cm.

 

När alla dessa steg är utförda så kan man påbörja saneringen. Saneringen görs med medel som sprayas eller dimmas på alla dom utsatta ytorna.

Efter att man har sprayat eller dimmat så läggs också ett giftfritt bekämpningsmedel i form av ett pulver som kommer att ta död på resterande vägglöss som inte dött. Pulvret fastnar på lössen och torkar ut huden på vägglössen vilket resulterar i att dom dör.

När saneringen är klar så är det viktigt att man fortsätter att vara noga med att dammsuga, tvätta och byta sängkläder i 60 grader för att inte få tillbaka problemet med vägglöss.

Detta är bra att göra om du utsatt för vägglöss

Om du har blivit utsatt för vägglöss bör du först och främst tvätta alla dina kläder och sängkläder i 60 gradigt vatten (se instruktion ovan). Detta kommer att döda alla vägglöss som finns på dina kläder och sängkläder.

Glöm inte att berätta för dem som du har umgåtts med eller gett något till om ditt angrepp av vägglöss. Anledningen till detta är att vägglöss kan spridas vi olika föremål som t,ex möbler eller textilier.

Vad är vägglöss?

Vägglusen eller som den heter på latin (Cimex lectularis), är en blodsugande insekt som livnär sig på blod från bland annat människor och finns vanligtvis i våra sovrum för att kunna komma ut och suga blod på natten.

Spridningen av vägglöss sprids oftast via kläder, textilier och bohag. Du kan också få med dig vägglöss hem om du reser och vägglössen kommer i kontakt med din resväska eller om du köpt begagnade möbler som tas hem.

Om den angränsande bostaden eller lägenheten har stora mängder vägglöss så kan det också göra så att det sprids till din bostad. Ett bett av en vägglus är jämförbart med ett myggbett när det gäller smärta och inflammation, även om effekterna för vissar är allvarligare än för andra.

Vi är verksamma i hela Stockholmsregionen

Vi på Victor Johansson Entreprenad AB arbetar i och runt Stockholm och kan hjälpa dig om du bor i Norsborg, Värmdö, Norrtälje eller Sollentuna. Du kan ta kontakt med oss genom att fylla i kontaktformuläret på vår hemsida så svarar vi på dina frågor.

Projektledare

Nummer: 079-321 90 45

[email protected]

Projektledare

Nummer: 070-041 63 92

[email protected]

Kontakta oss

Vår process

Vår process av sanering av vägglöss

Vi har en snabb och effektiv sanering för vägglöss. Du kan läsa mer om våran process av sanering av vägglöss nedan:

01.

Steg 1

Det första steget är att kontakta oss och boka tid för en inspektion av vägglöss. En av våra erfarna tekniker kommer till ditt hem och inspekterar om det finns tecken på vägglöss.

02.

Steg 2

Om vägglöss hittas kommer vi att samarbeta med dig för att ta fram en skräddarsydd behandlingsplan. Denna kan omfatta en kombination av besprutning, dimma och pulverisering.

03.

Steg 3

När saneringen är klar arbetar vi tillsammans med dig för att förhindra framtida angrepp. Detta kan omfatta regelbundna inspektioner och förebyggande åtgärder.