Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Brand & röksanering i Stockholm

Vi erbjuder professionell brand och röksanering i hela Stockholm

Om du har haft oturen att drabbats av en brand i ditt hem eller på ditt arbete kan vi på Victor Johansson AB hjälpa dig med att utföra en brand och röksanering.

Vi arbetar snabbt och effektivt för att snabbt åtgärda alla skador av branden så att du kan få tillbaka ditt hem eller kontor som det var innan.

Sanering av brand och rökskador

Vid brand och röksanering gör man först en bedömning av hur stort problemet är och vilka åtgärder som behöver göras. Vid en brand så brukar väggar, golv och tak skadas och måste därför repareras eller bytas ut.

Det svåraste att ta bort dock är röklukten som genomsyrar inredningen och byggnadsstrukturen. För att sanera och få bort den starka brandröken som har satt sig så krävs det en stor genomgående sanering där man kolla över alla ytor som röken kan ha kommit i kontakt med.

Detta kan innebära att man behöver:

  • Riva ner och byta ut väggar, tak och golv
  • Kasta rökskadade möbler, saker och annan inredning
  • Göra rent med starka och speciella rengöringsmedel för brand och röksanering
  • Måla om väggar och tak

 

Om du har drabbats av en brand i ditt hem eller på ditt kontor, kontakta oss idag för en kostnadsfri offert och rådgivning. Vi hjälper dig gärna att återställa din egendom till dess forna glans och vår saneringsfirma i Stockholm jobbar alltid med dom senaste och mest effektiva metoderna.

Vad kan man göra själv för att rengöra efter en brand?

En brand kan vara förödande och läskig men framförallt farlig. Saker som kan gå förlorade i en brand är värdefulla saker som fordon och dyra tekniska apparater men också ovärderliga personliga saker som foton, tavlor eller arvegods.

Tyvärr så är ju bränder stora som små skadliga när det kommer till rök och brandskador på inredning och byggnaden. Om det är en lite brand som du hinner upptäcka i tid och lyckas släcka själv så kan du testa att vädra och sen avlägsna det som har brunnit. 

Dock så sitter oftast röklukten kvar och behöver då saneras för att lukten ska försvinna helt.

För att minska risken för att utsättas för en brand så är det alltid viktigt att skydda sig genom t,ex brandvarnare, brandsläckare och att alltid vara noga med ljus och andra källor som kan starta en brand.

Hur kan en byggnad ta skada av en brand?

En brand kan orsaka omfattande skador och den vanligaste typen av skador är själva branden, men även rök och värme kan orsaka skador. Rök kan orsaka sotskador och missfärgningar, medan värme kan orsaka skevhet och smältning av material.

Förutom att en brand kan göra så att det blir missfärgningar och ge permanenta rökskador så kan också orsaka strukturella skador på en byggnad.

Det kan vara allt ifrån nedbrunna väggar eller stommar. Branden om den släck kan också göra så att byggnadens struktur bli försvagad och kan då behövas riva.

Brand och röksanering i hela stockholmsregionen

Vi erbjuder brand och röksanering till kunder i hela Stockholmsregionen som t,ex Södermalm, Uppsala, Södertälje och Norrtälje. Vi har ett team av erfarna och kvalificerade yrkesmän som snabbt kan bedöma skadan och hjälpa dig med en sanering av brand och rökskador.

Så om du behöver ha hjälp med en brand och röksanering så kontakta oss på Victor Johansson AB så hjälper vi dig.

Vår process

Vår process av brand och röksanering

Vi på Victor Johansson AB har en snabb och effektiv metod för brand och röksanering. Nedan kan du läsa om hur en brand och röksanering som utförs av oss genomförs i tre enkla steg.

01.

Steg 1

Det första steget är att kontakta oss så att vi kan komma ut och bedöma skadan. Vi ger dig sedan en kostnadsfri offert och råd om vad som är bäst att göra.

02.

Steg 2

Det andra steget är att påbörja saneringen. Detta innebär att riva och ersätta väggar, tak och golv samt att kasta rökskadade möbler och tillhörigheter. Vi rengör också alla ytor som röken kan ha kommit i kontakt med.

03.

Steg 3

Det tredje och sista steget är att måla om väggar och tak. Detta kommer att bidra till att fräscha upp utrymmet och göra sig av med eventuella kvarvarande röklukter.