Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Asbestsanering i Stockholm

Professionell asbestsanering i Stockholm

Är du i behov av en asbestsanering i Stockholm eller i närheten av Stockholmsområdet? Vi på Victor Johansson AB är en saneringsfirma i Stockholm som kan hjälpa dig med att sanera asbest i din fastighet, stora som små.

Vi specialiserar oss på asbestsanering och erbjuder en kostnadsfri konsultation så att vi bättre kan bedöma din situation och ge dig en uppskattning av kostnaderna. Ta kontakt med oss idag för att boka in ett möte.

Sanering av asbest

Om du tror att du har asbest i din fastighet är det viktigt att asbesten avlägsnas av en yrkesman. En asbestsanering är en känslig process som endast bör utföras av utbildade och erfarna yrkesmän.

Vanligtvis så brukar man gör en asbestsanering i samband med en ombyggnation eller rivning. För dig som vill veta lite mer om vad man gör så kan ni läsa mer om det nedan.

Vid en sanering av asbest så:

 • Samlar man ihop allt avfall och paketerar det så att det inte kan spridas och göra skada.
 • Sanerar avlägsnar man allt avfall som damm, skräp och annat som blivit kvar efter bortforsling av rivit eller överblivet material.
 • Det sista man gör är att man gör en grundlig städning och sanering för att säkerställa att allt skadligt asbest inte längre finns kvar i byggnaden. Man behöver och i dom allra flesta fall använda sig utan en luftpump som pumpar ut all asbest som finns i luften för att kunna garantera en säker miljö utan asbest.

 

Något som kan vara bra att veta är att asbest är ett naturligt material som inte kan skada miljön men som är farligt för djur och människor. Därför är det inte farligt att släppa ut det i luften utanför byggnaden då det kommer att försvinna av sig själv av regn och vind.

Hur vet jag om det finns asbest i min fastighet eller bostad?

För att ta reda på om man har asbest hemma så går det inte att undersöka om det finns genom att kolla eller känna på materialet. Det enda sättet att vara säker är att låta analysera ett prov av materialet i ett laboratorium.

Skulle provet visa att du har asbest så kan det vara bra att inte vänta för länge utan att åtgärda det så fort som möjligt. Skulle detta inte gå att få åtgärdat snabbt så undvik den delen av byggnaden så slipper du utsätta dig för onödiga hälsofaror.

Om du tror att du kan ha asbest i din fastighet, tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation. Vi hjälper dig att bedöma situationen och ta fram en plan för att på ett säkert sätt avlägsna asbesten från din bostad.

Vad är asbest?

Asbest är ett giftigt ämne som användes ofta i byggnads och isoleringsarbeten tills det förbjöds 1982. Tyvärr innehåller många byggnader som byggdes före förbudet fortfarande asbest.

Exponering för asbest kan orsaka en rad olika hälsoproblem som t,ex

 • Lungcancer
 • Asbestpleurit
 • KOL
 • Mesoteliom
 • Tjocktarmscancer

 

Så om du misstänker att du har med asbest att göra så riskera inte din eller andras hälsa utan ta hjälp av en saneringsfirma.

Tips för dig som ska renovera eller riva med misstanke om asbest

Om du planerar att renovera eller riva en byggnad är det viktigt att du tar hänsyn till följande:

 1. Ta en provbit av väggen, golvet eller taket som du ska riva och skicka in till labb för att kolla om det finns något asbest.
 2. Var försiktig och använd skydd som munskydd och annat som skyddar dig från att komma i kontakt med asbesten.
 3. Ta hjälp av en saneringsfirma som hjälper dig med en asbestsanering. Det kan vara billigare att blunda för det och göra det själv men i slutändande är det din hälsa som du riskerar.

 

För att alltid vara på den säkra sidan så bör du kontakta en saneringsfirma som kan hjälpa dig med en asbestsanering. Detta för att säkerställa att asbesten avlägsnas på ett säkert och korrekt sätt.

Vi är verksamma i hela Stockholmsområdet

Vi har många års erfarenhet och är ett väletablerad saneringsfirma i Stockholm som kan hjälpa dig som bor i Kungsholmen, Värmdö, Haninge och Södermalm eller andra områden i Stockholm med en asbestsanering.

Om du har några frågor eller om du vill ha en kostnadsfri konsultation, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig!

Vår process

Vår process av asbestsanering

För dig som vill veta hur vår process av asbestsanering går till så får du en kort överblick här nedan:

01.

Steg 1

Först kommer vi till din fastighet för att bedöma situationen och ta prover av den misstänkta asbesten. Dessa prover skickas till ett laboratorium för testning.

02.

Steg 2

När vi har fått bekräftat att det finns asbest kommer vi att utarbeta en plan för avlägsnande av asbesten. Denna plan kommer att ta hänsyn till typen och mängden asbest, samt till hur din fastighet är utformad.

03.

Steg 3

Nästa steg är att utföra själva asbestsaneringen. När asbesten har avlägsnats genomför vi en grundlig rengöring och dekontaminering av området för att se till att alla skadliga asbestfibrer har avlägsnats.