Lättrivning i Stockholm

Guide om lättrivning

I den här guiden kan du läsa mer om vad en lättrivning är och i vilket sammanhang man utför en lättrivning. En lättrivning kan man utföra själv men man kan också köpa denna tjänst av ett entreprenadföretag som rivningar.

Lättrivning

En så kallad lättrivning eller som man också kan kalla den selektiv eller manuell rivning och är en rivning som görs för hand med hjälp av mindre maskiner och verktyg.

När man utför en lättrivning så brukar man oftast riva ner ej bärande konstruktioner på insidan av en byggnad som till exempel:

  • Innerväggar
  • Kök
  • Skåp och annan interiör
  • Undertak
  • Golv
  • Badrum

I vilka sammanhang utför man en lättrivning?

En lättrivning utförs oftast om man ska riva inomhus i hus eller lägenheter för att sedan renovera. Men en lättrivning kan också behövas göras vid dessa två exempel.

  • När tung utrustning har svårt att komma åt, till exempel vid rivning av lägenheter, hus, tak och andra små eller trånga utrymmen.
  • För att minimera miljöpåverkan måste material rivas och sorteras innan större utrustning tas i bruk.

Kostnadsfri offert? Kontakta oss idag

Process av lättrivning

SÅ kan en process av en lättrivning gå till

Processen av en lättrivning är en enkel typ av rivning och här nedan kan du se hur en lättrivning kan gå till om du tar hjälp av ett entreprenadföretag:

01.

Steg 1

Det första steget i processen är att analysera och planera utförandet av lättrivningen. Detta görs för att säkerställa att rivningen utförs på ett säkert och effektivt sätt.

02.

Steg 2

Det andra steget i processen är utförandet av lättrivningen. Entreprenadföretaget arbetar både med säkerhet och effektivitet för kunna slutföra rivningsprojekt inom tidsramen men också för att säkerställa en god och säker arbetsmiljö.

03.

Steg 3

Det sista steget i processen är att rensa och sanera platsen där rivningen ägt rum. Entreprenadföretaget lämnar platsen ren och snygg så att du kan börja renoveringen så snart som möjligt.