Sanering av ohyra i Stockholm

Sanering av ohyra i Stockholm

En sanering av ohyra kan vara en komplicerad process. Det finns många olika typer av ohyra och alla har sina egna unika utmaningar. I den här guiden tar vi en närmare titt på de vanligaste typerna av ohyra och vad man själv kan göra för att försöka bli av med ohyran själv.

För dig som vill ha hjälp med att bli av med ohyra så kan en saneringsfirma i Stockholm hjälpa dig med en professionell och effektiv sanering av ohyra.

Vad är ohyra?

Skadedjur, eller ohyra som de ofta kallas, omfattar ett brett spektrum av insekter och djur som skadar eller utgör en fara för t.ex. livsmedelsproducenter eller människors hälsa.

Om du har blivit utsatt för ohyra eller är det viktigt att snabbt vidta åtgärder för att avlägsna dem eftersom de kan sprida sjukdomar och kan skada din fastighet eller verksamhet.

Sanering av ohyra

Vid en sanering av ohyra så är det första man gör är att inspekterar hela byggnaden för att se om det finns några tecken på ohyra. I vissa fall kan det vara svårt att se tecken på om det t,ex finns möss eller råttor och kan därför behövas placera ut fällor för att veta om det behövs göra en sanering eller inte.

Vid riktigt svåra angrepp kan man också rekommendera att man använder en metod som kallas för ”rökning”. Detta är en process där en speciell gas släpps ut i fastigheten för att döda alla skadedjur.

När saneringen är avslutad så skapas en rapport där man följer upp med kunden om alla detaljer runt den utförda saneringen samt delar med sig av rekommendationer för att förhindra framtida angrepp av ohyra.

Vad man kan göra om man blivit utsatt för ohyra

Om du har blivit utsatt för ohyra så kan det vara bra att så snabbt som möjligt att få detta problem åtgärdat. Beroende på hur omfattande invasionen av ohyra är så finns det flera saker som du kan göra själv innan det går för långt.

Här är några saker som du kan göra för att bli av med ohyran innan den blir ett stort problem:

  • Det första man kan göra är att försöka ta bort ohyran med t,ex fällor och insektsdödande medel.
  • Ta även bort alla matkällor som ohyran kan dras till.
  • Kolla igenom din fastighet och laga eller täta olika hål eller sprickor som ohyran kan ta sig igenom.
  • Städa noggrant och håll rent så att det inte ligger spill från mat eller andra saker om ohyran vill komma åt.

 

Processen av sanering ohyra

Så går en process av en sanering av ohyra till

Här nedan kan du läsa mer om hur en processen för en sanering av ohyra går till:

01.

Steg 1

Det första steget är att inspektera fastigheten för att se om det finns några tecken på skadedjur. Detta innebär att man letar efter avföring, hål eller andra skador som kan ha orsakats av skadedjur.

02.

Steg 2

Efter att inspektionen är klar så sätter man igång med att sanera. Det första man gör är att sätta ut fällor eller använder sig av andra metoder för att driva bort eller avlägsna ohyran från fastigheten.

03.

Steg 3

När ohyran har avlägsnats är det viktigt att rengöra och desinficera området för att förhindra ytterligare angrepp. Detta innebär att man sanerar området med speciella rengöringsmedel, tätar och lagar hål och sprickor som ohyran kan ta sig igenom.