Nikotinsanering i Stockholm

Sanering av nikotin från hus och affärslokaler i Stockholm

Processen att avlägsna nikotin från inomhusutrymmen kallas nikotinsanering. Här nedan hittar du en guide om nikotinsanering i Stockholm där vi går igenom vad en sanering av nikotin är, vad man själv kan göra och vad nikotin är.

Sanering av nikotin

En sanering av nikotin också kallad nikotinsanering är något man kan göra om man har fläckar, missfärgningar eller lukt orsakad av nikotin från t,ex cigaretter i sin bostad.

Det första man gör innan saneringsfirman påbörjar själva saneringen av nikotinet är att kolla över vart i din bostad eller byggnad som behöver saneras. Man kollar också på hur omfattande skadan är och gör sedan en planeringen.

Då rök och nikotin oftast sätter sig fast i väggar, textil, tak och golv så är risken ganska överhängande att man behöver avlägsna tapeter och måla om. Men det finns sätt att minimera skadorna och ändå kunna sanera bort nikotinet utan att behöva göra allt för stora åtgärder.

Vid mindre utsatta områden så kan det till exempel räcka med att behandla det med speciella rengöringsmedel och att rena luften efteråt. Men det är alltid svårt att säga vad som behöver göras utan att det gjorts en undersökning.

Vad kan man själv göra för att få bort fläckar och odör orsakad av nikotin?

Om du vill försöka ta bort nikotinfläckar och nikotinlukt själv finns det några saker du kan göra. Här nedan så har vi listat några enkla tips och knep som du kan testa för att få bort fläckarna och lukten.

Det finns några saker du kan göra för att ta bort nikotinfläckar och nikotinlukt. Här är några tips:

  • Prova att använda vinäger eller bakpulver för att ta bort lukten.
  • Testa att använda en luftrenare för att avlägsna partiklar från nikotinet som finns i luften.
  • Testa olika rengöringsmedel som är fettlösande och se om du får bort fläckarna och lukten.

 

Det är inte säkert att dessa tips kommer att funka då nikotin är ett starkt ämne som är svårt att få bort. Om du inte får bort fläckarna eller lukten så är en sanering av nikotin nödvändig om du vill få bukt på problemet.

Vad är nikotin?

Nikotin är en giftig, färglös och oljig vätska som finns i tobaksprodukter som t,ex snus eller cigaretter. Den är starkt beroendeframkallande och kan med tiden orsaka skador på kroppen.

Om man röker inomhus under en längre tid så kan nikotin samlas på ytor och orsaka fläckar och en obehaglig lukt. Detta kan leda till att nikotinet sätter sig på väggar, golv och tak som sedan skapar missfärgningar och lukt som kan upplevas som otäck.

Då nikotin har lätt att sätta sig i t,ex textil, tapeter och andra konstruktioner och saker i hemmet så är det viktigt att man går utomhus och röker om man inte vill att dessa saker ska ta skada.

Processen av en nikotinsanering

Så går en process av en nikotinsanering till

Här nedan så ser du en kort beskrivning av hur en process av en nikotinsanering går till.

01.

Steg 1

Det första steget när det kommer till att utföra en sanering av nikotin i t,ex en lägenhet eller villa är att göra en bedömning av hur stor spridningen av kontaminering är och vilka typer av ytor som skadats.

02.

Steg 2

Andra steget är att ta fram en plan för hur saneringen ska genomföras och vilken typ av produkter och metoder som ska användas. Sanering genomförs sen med de speciella rengöringsmedel och verktyget som används för att ta bort nikotinet från ytorna.

03.

Steg 3

Det tredje steget i en nikotinsanering är att ventilera området för att bli av med alla partiklar av nikotin som kan finnas kvar i luften. Sedan görs det en slutbeskitning av alla områden för att säkerställa att allt nikotin är borta.