Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Nikotinsanering i Stockholm

Sanering av nikotin från hus till lägenheter och lokaler i Stockholm

Vi på Victor Johansson AB i Stockholm kan hjälpa dig med en nikotinsanering. Nikotin ger fläckar och en obehaglig lukt. Vårt team har den erfarenhet och utrustning som krävs för att genomföra en lyckad nikotinsanering.

Om du överväger en nikotinsanering kan du kontakta oss redan idag. Vi svarar gärna på alla dina frågor och ger dig en kostnadsfri offert.

Sanering av nikotin

En sanering av nikotin också kallad nikotinsanering är något man kan göra om man har fläckar, missfärgningar eller lukt orsakad av nikotin från t,ex cigaretter i sin bostad.

Det första man gör innan man påbörjar själva saneringen av nikotinet är att kolla över vart i din bostad eller byggnad som behöver saneras. Man kollar också på hur omfattande skadan är och gör sedan en planeringen.

Då rök och nikotin oftast sätter sig fast i väggar, textil, tak och golv så är risken ganska överhängande att man behöver avlägsna tapeter och måla om. Men det finns sätt att minimera skadorna och ändå kunna sanera bort nikotinet utan att behöva göra allt för stora åtgärder.

Vid mindre utsatta områden så kan det till exempel räcka med att behandla det med speciella rengöringsmedel och att rena luften efteråt. Men det är alltid svårt att säga vad som behöver göras utan att det gjorts en undersökning.

Vi på Victor Johansson AB kan hjälpa dig med din sanering av nikotin i Stockholmsområdet. Om du vill ha en offert eller har några andra frågor om vår tjänst nikotinsanering så kan ni kontakta oss via kontaktformuläret så hjälper vi dig.

Vad kan man själv göra för att få bort fläckar och odör orsakad av nikotin?

Om du vill försöka ta bort nikotinfläckar och nikotinlukt själv finns det några saker du kan göra. Här nedan så har vi listat några enkla tips och knep som du kan testa för att få bort fläckarna och lukten.

Det finns några saker du kan göra för att ta bort nikotinfläckar och nikotinlukt. Här är några tips:

  • Prova att använda vinäger eller bakpulver för att ta bort lukten.
  • Testa att använda en luftrenare för att avlägsna partiklar från nikotinet som finns i luften.
  • Testa olika rengöringsmedel som är fettlösande och se om du får bort fläckarna och lukten.

 

Det är inte säkert att dessa tips kommer att funka då nikotin är ett starkt ämne som är svårt att få bort. Om du inte får bort fläckarna eller lukten så är en sanering av nikotin nödvändig om du vill få bukt på problemet.

Vad är nikotin?

Nikotin är en giftig, färglös och oljig vätska som finns i tobaksprodukter som t,ex snus eller cigaretter. Den är starkt beroendeframkallande och kan med tiden orsaka skador på kroppen.

Om man röker inomhus under en längre tid så kan nikotin samlas på ytor och orsaka fläckar och en obehaglig lukt. Detta kan leda till att nikotinet sätter sig på väggar, golv och tak som sedan skapar missfärgningar och lukt som kan upplevas som otäck.

Då nikotin har lätt att sätta sig i t,ex textil, tapeter och andra konstruktioner och saker i hemmet så är det viktigt att man går utomhus och röker om man inte vill att dessa saker ska ta skada.

Verksamma i hela Stockholm

För dig som bor i Sollentuna, Norrtälje, Hässelby eller i Norsborg och vill ha hjälp med en sanering av nikotin så kan vårt saneringsfirma i Stockholm hjälpa dig oavsett vart du bor då vi är verksamma i hela Stockholmsområdet.

Du kan kontakta oss för en kostnadsfri offert eller om du har andra frågor om nikotinsanering.

Vår process

Vår process av nikotinsanering

Här nedan så ser du en kort beskrivning av hur vår process av en nikotinsanering går till.

01.

Steg 1

Vi börjar processen av nikotinsanering med en undersökning av det område som ska behandlas. Detta för att fastställa skadans omfattning och planera saneringen.

02.

Steg 2

När undersökningen är klar börjar vi med att behandla området med speciella rengöringsmedel och andra åtgärder för att få bort all nikotin.

03.

Steg 3

Därefter ventilerar vi området för att bli av med alla partiklar av nikotin som kan finnas i luften och gör en slutbesiktning för att kolla så att allt nikotin är borta.