Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

5 symptom på att du exponerats för asbest

Som du säkert vet så är asbest farligt att andas in och man kan få allvarliga sjukdomar som t,ex lungcancer eller KOL. Därför så kommer vi i det här inlägget gå igenom fem symtomen som kan vara viktigt att hålla koll på vid en exponering av asbest.

Om du renoverar eller ombygger ditt hus kan det vara bra att ha dessa symptom i åtanke. Det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder mot exponering av asbest om du utför något arbete som kan orsaka en spridning av asbest.

5 symptom på att du kan fått i dig och exponerats för asbest

Då asbest kan vara ett lurigt ämne så är det inte säkert att du får några symptom i samband med att du fått in det i kroppen. Om man exponerats av asbest och kroppen tagit skada så kan det ta flera år innan några symptom kommer.

Dom 5 symptomen som man ska hålla kolla på om man har exponerats för asbest är:

  1. Andnöd eller kronisk hosta som inte försvinner
  2. Viktförlust
  3. Smärta runt revben och bröstkorg
  4. Blod i avföringen
  5. Konstant andfådd och hostar upp blod

Om du har något av dessa symtom är det viktigt att du söker upp en läkare så snart som möjligt. Asbestexponering är allvarlig och med dom sjukdomar som man kan få av asbest kan vara dödliga om dom inte behandlas i ett tidigt stadie.

Vad kan man göra om man har andats in eller fått i sig asbest?

Om du har andats in eller fått i dig asbest är det viktigt att du har koll på ovanstående symptom. Oftast så insjuknar du inte direkt när du har exponerats för asbest utan det kan ta långtid innan det utvecklas en sjukdom eller du får symptom.

Om du får några av de här symptomen så kan det vara bra att kolla upp det med en vårdcentral eller läkare.

Nu när ni vet lite mer om asbest och hur farlig den kan vara om man inte skyddar sig så vi hoppas att du kommer att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder om du t,ex ska renovera eller bygga om hemma där det kan finnas asbest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *