Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

5 symptom på att du exponerats för asbest

Som du säkert vet är asbest farligt att andas in och kan leda till allvarliga sjukdomar som lungcancer eller KOL. I detta inlägg kommer vi att gå igenom fem symptom att vara uppmärksam på vid exponering för asbest.

Om du renoverar eller bygger om ditt hus kan det vara bra att ha dessa symptom i åtanke. Det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder mot exponering av asbest om du utför något arbete som kan orsaka en spridning av asbest.

5 symptom på att du kan fått i dig och exponerats för asbest

Då asbest kan vara ett lurigt ämne så är det inte säkert att du får några symptom i samband med att du fått in det i kroppen. Om man exponerats av asbest och kroppen tagit skada så kan det ta flera år innan några symptom kommer.

Dom 5 symptomen som man ska hålla kolla på om man har exponerats för asbest är:

  1. Andnöd eller kronisk hosta som inte försvinner
  2. Viktminskning
  3. Smärta runt revben och bröstkorg
  4. Blod i avföringen
  5. Konstant andfådd och hostar upp blod

Om du upplever något av dessa symtom är det av yttersta vikt att du snarast möjligt söker upp en läkare. Asbestexponering är allvarligt och de sjukdomar som kan uppstå till följd av asbest kan vara dödliga om de inte behandlas i ett tidigt skede.

Vad kan man göra om man har andats in eller fått i sig asbest?

Om du upplever något av följande symptom, så kan det vara en god idé att söka upp en vårdcentral eller konsultera en läkare för att få det undersökt. Det är alltid bättre att vara på den säkra sidan när det gäller din hälsa.

Nu när ni vet lite mer om asbest och hur farlig den kan vara om man inte skyddar sig så vi hoppas att du kommer att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder om du t,ex ska renovera eller bygga om hemma där det kan finnas asbest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *