Victor Johansson AB 

08-446 867 77

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Hur du väljer rätt kakel för ditt badrum

Ett av de viktigaste besluten du kommer att fatta när du renoverar ditt badrum är vilken typ av kakel du ska välja. Därför så kommer vi i det här inlägget att ge dig några tips som kan vara till hjälp när du ska välja kakel till ditt badrum.

Vi kommer också kolla på fördelarna med att använda kakel och nackdelarna med det och vad man kan göra istället.

Fördelarna med att använda kakel i ett badrum

Det finns många fördelar med att använda sig utav kakel i sitt badrum. Det är inte bara praktiskt utan man kan också göra sitt badrum personligt och ge det en touch som man bara kan göra med kakel.

Fördelarna med kakel är:

  • Du kan lätt torka av det för att rengöra som du inte kan göra med t,ex en tapetserad eller målad vägg.
  • Du har möjlighet att välja mellan flera tusentals olika stilar och former av kakelplattor som t,ex keramiska plattor, mosaikplattor, glasplattor eller plattor av natursten.
  • Du kan lägga kakelplattorna i olika mönster för att skapa ett intressant utseende som matchar din personlighet eller för att få badrummet att sticka ut.
  • Plattor är också mycket hållbara och håller i många år om de installeras och underhålls på rätt sätt.

Nackdelarna med kakel och vad du kan göra istället

En av nackdelarna med att använda kakel är att det är dyrare jämfört med att måla eller tapetsera. En annan sak som kan vara en nackdel är att det kan vara begränsat när det kommer till design.

Om du vill ha ett unikt badrum som ingen annan har, bör du nog titta på andra alternativ än kakel. Du kan till exempel använda tapeter eller måla dina väggar i stället. Detta ger dig mycket mer designfrihet och du behöver inte spendera lika mycket pengar.

Tips och saker som kan vara bra att tänka på när du ska välja kakel till ditt badrum

Nu när vi har tittat på fördelarna och nackdelarna med att använda kakel i badrummet, ska vi titta på några tips som kan vara till hjälp när du väljer kakel i badrummet.

När du väljer kakel i badrummet bör du tänka på följande:

1. Typ av kakel

Det finns många olika typer av kakel att välja mellan, så se till att du väljer rätt kakel för ditt badrum. Keramiska plattor är den mest populära typen av kakel eftersom de är hållbara och lätta att rengöra. Glasplattor är också populära eftersom de ger badrummet en lyxig känsla.

Mosaikplattor är ett annat alternativ som kan ge ditt badrum mycket karaktär. Naturstensplattor är också ett alternativ, men de är dyrare och kräver mer underhåll än andra typer av plattor.

2. Storleken på kakelplattan

Storleken på kakelplattan du väljer beror på hur stort ditt badrum är. Om du har ett litet badrum kanske du vill välja mindre kakel så att rummet inte känns för rörigt.

Om du har ett stort badrum kan du välja större kakel eller till och med använda flera olika storlekar av kakel för att skapa en intressant design .

Kom ihåg att storleken på de plattor du väljer också påverkar kostnaden för ditt projekt.

3. Kakelplattans färg

Färgen på kakelplattorna du väljer ska passa ihop med badrummets övergripande design. Om du vill ha ett mer traditionellt utseende kan du välja vita eller ”gräddfärgade” kakelplattor.

Om du vill ha ett mer modernt utseende kan du välja ljusare färger eller till och med mönstrade plattor.

Se bara till att färgen på de plattor du väljer inte krockar med de andra färgerna i rummet.

Detta är bara några saker att tänka på när du väljer kakel till badrummet. Om du inte alls vet vad för kakel så kan du alltid fråga en återförsäljare av kakel för att hitta det som passar till just ditt badrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *