Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Ta bort tapet från gipsvägg

Tapeter är ett vanligt val för att klä väggar i många hem. De kan användas på gipsväggar och andra ytor för att tillföra färg till rummet. Men vad är det bästa sättet att ta bort tapeten från gipsväggar?

För att ta bort tapet från en gipsvägg så behöver du ett ritsverktyg, Tapet-väck och en tapetskrapa eller en spackelspade.Här nedan så har vi sammanställt en steg för steg guide på hur du gör för att ta bort tapeten från en gipsvägg.

Så gör du steg för steg för att ta bort tapet från gipsvägg

1. Börja med att rista tapeten med ett ritsverktyg.

Det första steget är att börja med att rista upp tapeten med ett ritsverktyg. Detta hjälper Tapet-väcket i nästa steg att tränga in i tapeten och lösa upp limmet. Var noga med att rista alla områden på tapeten.

2. Förbered och applicera Tapet-väcket

I nästa steg så tar du och förbereder Tapet-väcket enligt tillverkarens anvisningar och applicerar lösningen med hjälp av en svamp eller borste. Låt lösningen verka under den rekommenderade tiden.

3. Använd slutligen en spackelspade eller en tapetskrapa för att ta bort tapeten.

Börja längst ner på väggen och arbeta dig uppåt, var försiktig så att du inte skadar gipsväggen under tapeten. Upprepa dessa steg tills all tapet har avlägsnats.

Sammanfattning

Med dessa tre enkla steg kan du enkelt ta bort tapeter från gipsväggar. Se bara till att rista tapeten först, ta hjälp av en Tapet-väck för att göra det enklare att ta bort tapeten och skrapa sedan bort tapeten genom att börja från botten av väggen och arbeta dig uppåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *