Victor Johansson AB 

08-446 867 77

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Städa och rengör med bikarbonat 25 tips

Bikarbonat, även känt som bakpulver, är en basvara i många kök. Det är inte bara bra att baka med, utan det är också en naturlig rengöringsprodukt med många användningsområden. I det här blogginlägget delar vi med oss av 25 tips av bikarbonat som du kan använda när du ska städa eller rengöra saker i hemmet.

Våra 25 tips på städning och rengöring med bikarbonat

1.  Bikarbonat är ett utmärkt universalrengöringsmedel. Använd det för att rengöra ytor i köket, badrummet och överallt i hemmet.

2. Bikarbonat kan användas för att rengöra diskbänkar, bänkskivor, spisar och andra köksytor.

3. Bikarbonat är också utmärkt för rengöring av badrum. Använd för att rengöra duschar, badkar, toaletter och diskbänkar.

4. Bikarbonat är också bra för ta bort fläckar från tyg.

5. För att rengöra en diskbänk eller ett badkar gör du en pasta av bikarbonat och vatten och skrubbar ytan.

6. Bikarbonat kan också användas för att rengöra ugnar och grillar. Blanda det helt enkelt med vatten och applicera det på ytan med en svamp.

7. För att rengöra golven lägger du 1/2 kopp bikarbonat i en hink med varmt vatten.

8. Bikarbonat kan också användas för att ta bort mögel från ytor. Blanda det helt enkelt med vatten och applicera det på det drabbade området.

9. För att rengöra mattor kan du strö bikarbonat på och dammsug sedan upp det.

10. Bikarbonat kan också användas för att minska eller ta bort dålig lukt från t,ex soptunnor eller andra områden som tenderar att lukta illa. Blanda bara bikarbonat med vatten och spraya det på ytan.

12. Du kan också göra ett skurpulver genom att blanda bikarbonat med salt. Detta kan användas för att rengöra toaletter, duschar och andra ytor.

14. Bikarbonat kan också användas för att avlägsna tvålskum från duschdörrar eller väggar. Blanda det helt enkelt med vatten och applicera det på ytan.

15. För att rengöra en kaffekanna eller tekanna blanda bikarbonat med vatten och skrubba insida.

16. Bikarbonat kan också användas för att rengöra klinkergolv. Blanda det helt enkelt med vatten och moppa golvet som vanligt.

17. Du kan också använda bikarbonat för att rengöra fogarna mellan kakelplattorna. Gör bara en pasta av bikarbonat och vatten och applicera det på fogarna.

18. Bikarbonat kan också användas för att rengöra fogmassa. Gör bara en pasta av bikarbonat och vatten och applicera den på fogarna.

19. För att rengöra fönster blandar du bikarbonat med ättika och vatten. Applicera blandningen på fönstren med en svamp och skölj sedan.

20. Du kan också använda bikarbonat för att rengöra bilen. Blanda det bara med vatten och tvätta bilen som vanligt.

21. För att rengöra bilens insida blandar du bikarbonat med vatten och torkar av ytorna.

22. Du kan också använda bikarbonat för att rengöra vindrutan. Blanda det med vatten och applicera det på vindrutan med en svamp.

23. För att rengöra dina däck blandar du bikarbonat med vatten och skrubbar däcken.

24. Du kan också använda bikarbonat för att rengöra din klädsel. Strö bara över ytorna och dammsug den.

25. Bikarbonat kan också användas för att rengöra smycken. Gör bara en pasta av bikarbonat och vatten och applicera den på smyckena med en mjuk trasa. Skölj sedan med rent vatten och torka.

Förutom dess användningsområden för rengöring kan bikarbonat också användas för tvätt. För att bleka din tvätt kan du tillsätta en halv kopp bikarbonat i tvättmaskinen tillsammans med ditt vanliga tvättmedel. Du kan också använda bikarbonat för att ta bort fläckar från kläder – gör bara en pasta med vatten och gnugga in den i fläcken innan du tvättar som vanligt.

Sammanfattning

Som du kan se är bikarbonat en mångsidig produkt som kan användas för rengöring, tvätt och mycket mer. Så nästa gång du letar efter ett naturligt sätt att rengöra ditt hem eller fräscha upp dina tyger så använd dig utav bikarbonat. För fler tips på hur du kan städa och rengöra så kan du läsa vårt inlägg – Städa och rengör med ättika 25 tips.

Du kanske också är intresserad av:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *