Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Avlägsna nikotinfläckar på väggar och tak – Så kan du göra

Om du precis har flyttat in i ett nytt hus eller en ny lägenhet och upptäckt nikotinfläckar på väggarna eller i taket behöver du inte få panik. Det finns flera saker du kan göra själv för att ta bort dem.

Vi kommer i det här inlägget att gå igenom lite olika tips och metoder som du kan använda dig utav för att bli kvitt dina nikotinfläckar på väggar och tak. Vi kommer också att skriva om när det är dags att ta in en saneringsfirma då lättare rengörning inte kommer att fungera.

Vad är nikotinfläckar och vad orsakar dem?

Nikotinfläckar är gula eller brunaktiga märken som bildas på väggar och tak som ett resultat av inomhusrökning. Med tiden ackumuleras nikotinet från röken på ytan och resulterar i dessa oattraktiva fläckar, som ibland kan vara illaluktande. Det är viktigt att notera att dessa fläckar kan vara svåra att ta bort och kräver särskild rengöring för att återställa ytan till sitt ursprungliga skick.

Det finns flera sätt att ta bort nikotinfläckar från väggar och tak, men det är viktigt att notera att en rengöring av en nikotinfläck inte alltid är tillräcklig då nikotinet missfärgar tak och väggar då den tränger in i själva materialet.

Ibland så kan väggen eller taket tagit så pass mycket skada att det inte räcker med att rengöra, måla om eller tapetsera och då kan hjälp från en saneringsfirma vara nödvändigt. Men det finns också saker man själv kan göra för att avlägsna nikotinfläckarna.

Hur man tar bort nikotinfläckar från väggar och tak själv

Det finns några saker du kan göra för att ta bort nikotinfläckar från väggar och tak. Här är några tips:

  • Försök att använda en blandning av vinäger och vatten för att rengöra fläckarna. Blötlägg en trasa i blandningen och använd den för att torka av de fläckiga ytorna.
  • Du kan också försöka använda en rengöringsprodukt som är avsedd för att ta bort nikotinfläckar. Se till att följa instruktionerna på förpackningen noga.
  • Ett annat alternativ är att göra en pasta av bakpulver och vatten och använda den för att skrubba de fläckiga ytorna.
  • Sista tipset är att måla om eller tapetsera om. Dock så är det inte säkert att lukten av nikotin och rök försvinner

När ska man anlita ett professionellt städföretag?

Om du har provat alla metoder ovan och fortfarande inte kan bli av med nikotinfläckarna kan det vara dags att anlita ett professionellt saneringsföretag. Dessa företag har den nödvändiga utrustningen och erfarenheten för att utföra en sanering och djuprengöring av nikotinfläckar på dina väggar och tak.

Så börja med att testa att ta bort nikotinfläckarna själv med dessa enkla metoder och om dom inte skulle funka och lukten inte avtar så är det dags att be om hjälp från en professionell saneringsfirma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *