Victor Johansson AB 

08-446 867 77

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Ta bort gammal tapet

När man ska ta bort gammal tapet så kan man använda sig utav en vass spackelspade och försiktigt skrapa bort tapeten. Men det finns andra sätt man kan göra det på och i det här inlägget kommer vi att dela med oss av några olika tips på hur du kan ta bort gammal tapet.

Det finns kanske inte så många saker som är mer tillfredsställande än att ta tag i en uppfläkt gammal tapet och dra bort meter efter meter. Inte för att det är kul att tapetsera men för att man tagit steget för att byta ut den gamla fula tapeten så man kan sätta dit en ny.

Olika sätt att ta bort gamla tapeter

Här nedan så kan du ta del av lite tips på hur du kan göra om tapeten inte släpper från väggen och du inte vill använda en t,ex spackelspade eller slip.

Tapet-väck (tapetborttagare)

Tapet-väck är en produkt som du kan köpa i de flesta järnaffärer och färgbutiker. Den appliceras på tapeten så att limmet bakom tapeten lös ups och då blir det enklare att ta bort den gamla tapeten.

Vatten och mjukgörande medel

Blanda två koppar vatten med en kopp sköljmedel som exempel i en skål. Använd sedan en svamp och applicera blandningen på tapeten och låt den dra i 15 minuter. Sen när det fått verka en stund så kan du ta en spackelkniv eller en skrapa för att försiktigt ta bort tapeten. Metoden är både effektiv, skonsam mot dina väggar och miljön.

Vitvinsvinäger och vatten

Ett annat alternativ är att blanda en del Vitvinsvinäger med fyra delar vatten i en skål. Använd sedan en svamp för att applicera blandningen på tapeten och låt den dra i 15 till 20 minuter. Använd därefter en spackelkniv eller en skrapa för att ta bort tapeten. Vitvinsvinäger är ett naturligt ”lösningsmedel” som man inte bara kan använda till salladen utan också för att ta bort den gamla tapeten.

Sammanfattning

Som du kan se finns det flera sätt man kan ta bort en gammal tapet på. Vi hoppas att de här tipsen hjälper dig att göra processen lite enklare för dig. Kom ihåg att när du tar bort gamla tapeter ska du alltid börja i ett hörn och arbeta dig neråt. Lycka till!

Du kanske också är intresserad av:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *