Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Vad kostar det att riva ett fritidshus

Flera faktorer påverkar kostnaden för att riva ett fritidshus. I allmänhet kan rivningskostnaden för ett stort enfamiljshus variera mellan 150 000 kr och upp till 350 000 kr eller högre, beroende på olika omständigheter.

Därför så kommer vi i det här inlägget att kolla på de olika faktorerna som kan påverka vad det kostar att riva ett fritidshus. Vi kommer också att ge lite tips på hur du kan sänka konstnaderna för en rivning av ett fritidshus.

De här faktorerna påverkar kostnaden för en rivning av ett fritidshus

Här nedan har vi sammanställt olika faktorer som påverkar kostnaden för en rivning av ett fritidshus.

1. Fritidshuset storlek.

Storleken av ett fritidshus påverkar kostnaden för att riva det. Desto större fritidshuset är och om det har flera våningar samt andra strukturer som , balkonger och liknande blir rivningen mer komplex samt att priset för rivningen kommer att öka.

2. Fritidshuset placering och tätbebyggt område.

En annan sak som kan påverka kostnaden för vad en rivning av ett fritidshus kan kosta är vad fritidshuset har för placering, alltså om det står tätt intill andra byggnader eller om rivningen kan påverka omgivningen.

När man river hus i t,ex tätbebyggda områden eller på platser där omgivningen kan ta skada så ökar kostnaden. Anledningen till detta är för att det blir mer att ta hänsyn till samt själva rivningen blir mer komplex.

3. Sanering och avfallshantering

Kostnaden för att riva ett fritidshus beror också på om du behöver utföra en sanering eller inte och sen avfallshanteringen. En sanering kan behövas utföras om det är ett äldre fritidshus där exempel asbest och andra gifter kan finnas.

Avfallshantering är också en viktig faktor eftersom materialet från rivningen måste tas bort och fraktas på ett säkert sätt så att det inte orsakar skada eller förorening. Detta kan öka kostnaderna för att riva ett fritidshus.

Tips på hur du kan sänka kostnaderna när du ska riva ett fritidshus

Nu när ni vet hur mycket en rivning av ett fritidshus ungefär kan kosta och vad för faktorer som kan påverka kostanden för att riva ett fritidshus så ska vi kolla på lite tips på hur du kan sänka kostnaderna.

  • Planera i förväg

Det bästa sättet att spara pengar när man river ett fritidshus är att planera i förväg. Se till att du har alla nödvändiga tillstånd och se till att rivningen inte påverkar några närliggande byggnader eller områden.

  • Anlita en erfaren entreprenör

Att ha en erfaren entreprenör som kan hjälpa dig med din rivning kan faktiskt minska kostnaderna. Vi på entreprenadforetag.se kan hjälpa dig med både planering, rivning, sanering och avfallshantering till ett rimligt och överkomligt pris.

  • Återanvändning och återvinning

Med återanvändning och återvinning av material från rivningen så kan du faktiskt tjäna lite pengar om du har material som järn eller annan skrot som du kan få betalt för. Man kan också på längre sikt få användning av det överblivna materialet vilket gör att du kan spara pengar på andra projekt där du får användning av avfallet från rivningen.

Detta är bara några tips på hur man kan minska kostnaderna för att riva ett fritidshus. Som alltid ska du göra din egna research och se till att du får det bästa erbjudandet för dina pengar! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *