Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Riva Sommarstuga – 4 vanliga misstag

Planerar du att riva en gammal sommarstuga? Om så är fallet är det viktigt att vara medveten om de potentiella fallgropar och misstag som kan uppstå under rivningen. I den här artikeln kommer vi att ta upp fyra vanliga misstag som görs när man river en sommarstuga och hur man kan undvika dem.

Vi kommer också att undersöka vad som klassificeras som rivningsarbete och hur du kan gå tillväga om du inte vill genomföra hela rivningen på egen hand.

Vad för olika typer av rivningar finns och vad räknas som rivningsarbete?

Om en byggnad eller delar av den, inklusive dess stomme och bärande delar, avlägsnas eller om du väljer att bygga på en befintlig grund i syfte att ersätta det som tidigare fanns där – allt detta utgör rivningsarbete.

Oavsett om man tar ner hela byggnader eller bara delar av dem för att en annan ska kunna ta plats faller denna process under rivningsarbete.

Sen finns det olika typer av rivningsarbeten som är mer eller mindre omfattande och dessa olika rivingsproseccer är:

4 vanliga misstag när man river en sommarstuga och hur man undviker dom

1. Rivningslov

Om du planerar att riva din sommarstuga måste du ansöka om ett rivningslov hos kommunen. Detta viktiga steg i en rivning är det inte alla som har koll på och kanske sätter igång att riva då de tror det är fritt fram.

Men i själva verket kan det vara rent brottsligt att utföra en rivning utan att fått tillstånd, vilket kan leda till höga böter. Så för att undvika detta så gör en ansökan om rivningslov för att säkerställa att du inte bryter mot några regler och lagar.

2. Skydd och rättutrustning

De flesta sommarstugor som ska rivas är vanligtvis i dåligt skick och gamla, vilket innebär att de kan innehålla flera olika miljöfarliga ämnen och gifter som kan vara skadliga för den som utför rivningen. Därför är det viktigt att använda rätt utrustning och rätt typ av skydd för att skydda både dig själv och din omgivning när du river.

För att säkerställa din och din omgivnings säkerhet, rekommenderas att du alltid använder andningsmask, handskar och annan skyddsutrustning som är ordentligt ventilerad. På så sätt kan du vara trygg i vetskapen om att varken du eller din omgivning kommer att ta skada.

3. Planering av rivningsarbete

Ett annat vanligt misstag som lätt kan göras är att man inte planerar sitt rivningsarbete utan tar lite pö om pö. Det kan kännas skönt att riva när man har tid och lust men risken är att man inte kommer igång eller att rivningen avtar och inte avslutas.

För att undvika detta misstag så kan det vara bra att ta fram en planering för rivningsarbetet så att rivningen flyter på smidigt.

4. Mindre kunskap och erfarenhet av rivning

Det fjärde och sista misstaget som ofta görs är att man helt enkelt saknar den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra ett rivningsarbete. Att riva en större konstruktion som en sommarstuga kan vara komplext men också farligt.

Så för att undvika detta vanliga och farliga misstag så är det bästa att anlita en rivningsfirma som kan hjälpa dig med att riva din sommarstuga.

Sammanfattning: Att riva en sommarstuga är ett komplicerat arbete som kräver rätt utrustning och kunskap. Det är också viktigt att planera rivningsarbetet och att ansöka om rivningslov hos kommunen innan man påbörjar processen ,och att ta hjälp av en professionell rivningsfirma om man inte själv har kunskapen att utföra en säker rivning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *