Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Faktorer som påverkar vad det kostar att riva ett badrum

Att riva ett badrum kan vara en komplicerad process, och det finns flera faktorer som kan påverka kostnaden som t,ex storleken på badrummet, antal armaturer, sanering och hur komplext och svårt det kommer att bli att utföra rivningen.

Därför så kommer vi i den här artikeln att kolla på lite olika faktorer som påverkar vad det kostar att riva ett badrum.

Vad gör man när river ett badrum?

Vid en rivning av ett badrum så river man invändigt i badrummet vilket också kallas för lättrivning.Innan man påbörjar rivning av ett badrum finns det flera saker att tänka på och åtgärda. Till exempel är det viktigt att stänga av både vatten och el innan man börjar.

I motsats till att riva ett vanligt rum, innebär att riva ett badrum också att man behöver demontera och ta bort armaturer och avlopp, såsom toalett, handfat och badkar med mera.

Dessa faktorer kan påverka kostnaden när man ska riva ett badrum

Badrummets storlek

Storleken på det badrum som ska rivas kan påverka kostnaden avsevärt. Att riva ett större badrum tar oftast längre tid och kräver mer ansträngning på grund av dess omfattning och det faktum att det troligtvis finns fler armaturer i ett större badrum jämfört med ett mindre.

Antalet armaturer

En annan faktor som påverkar kostnaden för att riva ett badrum är antalet armaturer som måste tas bort och demonteras. Att riva ett badrum med flera armaturer kräver mer arbete, tid och ökar kostnaden för rivningen jämfört med ett badrum som har färre armaturer.

Sanering av badrum

Att man kan behöva sanera att badrum är kanske inget man tänker att man kommer behöva göra, men om du har ett äldre badrum som är byggt innan år 1970 så kan du behöva utföra en sanering. Detta kommer också att påverka kostnaden för vad en rivning av ett badrum kan kosta.

En sanering är inte en uppgift som kan utföras av en enskild person eller om du är t,ex en snickare då du behöver ha tillstånd från Arbetsmiljöverket för att få utföra t,ex en sanering av asbest.

Att riva ett badrum kan vara en komplicerad process och många olika faktorer kan påverka kostnaden för att riva ett badrum. Behöver du hjälp med att ta fram en offert på vad det skulle kosta att riva ditt badrum eller vill ha hjälp med att utföra en rivning av ett badrum i Stockholm så kan vi på entreprenadforetag.se hjälpa dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *