Victor Johansson AB 

08-400 66 008

Telefonnummer

Skagafjordsgatan 6,
164 55 Kista

Så tar du bort tapet med ångmaskin

I det här inlägget så kommer vi att berätta om hur du enklare och snabbare kan ta ner dina gamla tapeter med hjälp av en ångmaskin. Med en ångmaskin så kan du lossa på tapeten så att den inte sitter lika hårt vilket gör att det blir enklare och går fortare att ta bort den gamla tapeten.

Varför använda ånga när man ska ta bort gammal tapet?

Att använda sig utav ånga är en billig och effektiv lösning som inte bara skyndar på processen utan gör det mycket enklare när man ska ta bort tapeten.

Ångan lossar limmet som fäster tapeten på väggen, vilket gör det lätt att ta bort den utan att skada den. Eftersom ångan tränger in i små porer i pappret kan du ofta avlägsna flera lager på en gång.

Hur man tar bort tapeter med en ångmaskin

Här kan du läsa en steg för steg guide på hur du kan göra när du ska ta bort din gamla tapet med hjälp av en ångmaskin.

  1. Det första som du ska göra är att se till att skydda vägguttag och andra fuktkänsliga områden så att det inte blir kortslutning eller att något förstörs. Sen så kan det vara bra att täcka och skydda golvet då ångan kan göra så att färg från tapeten släpper och lämnar märken.
  2. När alla förberedelser är klara så är det dags att sätta igång att ta bort tapeten. För att underlätta för ångan så kan det vara bra att rispa upp tapetens yta så att fukten och värmen lättare kommer åt limmet och fuktar upp tapeten.
  3. Fyll ångmaskinen med vatten och öppna sedan dörrar och fönster för att ventilera rummet då det kommer att bli mycket fuktigare luft i rummet.
  4. Börja nu ånga tapeten högst upp på väggen och arbeta dig neråt. Ångan kommer att göra sitt jobb och fukta limmet som håller tapeten på plats. Efter några minuter kan du börja dra av tapeten. Om den inte lossnar lätt, ge den bara lite mer tid.
  5. När alla tapeter är nere är det dags att städa upp. Se till att rengöra alla rester av lim från väggarna. Du kan göra detta med en svamp och lite vatten med tvål i.

Tips när du ska använda en ångmaskin för att ta bort tapet

Alla vet ju hur en ångmaskin funkar men för den som vill ha lite tips på hur man kan göra för att ta bort tapeten med hjälp av en ångmaskin så har vi listat några tips här nedan:

  • Var noga med att följa tillverkarens anvisningar noggrant. Varje maskin är annorlunda och du vill inte att det ska sluta med att du skadar dina väggar, dig själv eller maskinen.
  • Använd en spackelkniv för att rispa tapetens yta innan du börjar ångningen om tapeten är svår att ta bort . Detta underlättar ångans inträngning i tapeten så att den lossnar lättare.

I det här inlägget har vi berättat hur du använder en ångmaskin för att ta bort din gamla tapet. Vi har också gett dig några tips om hur du kan göra processen enklare. Så om du vill ta bort din gamla tapet, se till att prova att använda en ångmaskin. Det kan göra processen mycket enklare för dig.

Du kanske också är intresserad av:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *